Салата "Италия" със селско филе
2 порции
Продукти:
- 1 ч.чаша кафява леща,
- 5 домата, нарязани на едро,
- 1 ч.чаша листа от маруля,
- 300 гр. селско филе Тандем,
- 2 с.л. оцет,
- 2 с.л. зехтин,
- 2 с.л. лимонов сок,
- 1 с.л. дижонска горчица,
- 2 ч.л. натрошен пресен розмарин,
- твърдо сирене „Гауда” (по избор),
- сол.
1. Сварява се лещата, след което се отцежда и охлажда.
2. Върху плоска чиния за сервиране се подреждат нарязаните домати, сиренето,
марулята, сварената леща и селското филе.
3. Дресинга за салатата се приготвя, като се смесят оцета, зехтина, лимоновия сок,
горчицата, розмарина и солта.
2. Върху плоска чиния за сервиране се подреждат нарязаните домати, сиренето,
марулята, сварената леща и селското филе.
3. Дресинга за салатата се приготвя, като се смесят оцета, зехтина, лимоновия сок,
горчицата, розмарина и солта.