Рагу от червен боб, царевица и Планински колбас
Необходими продукти за 4 порции:
• 300 гр. Планински колбас „Тандем”
• 400 гр. червен боб (може и от консерва)
• 400 гр. царевица (от консерва)
• 4 печени червени чушки
• 2 домата
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• джоджен
• магданоз
Начин на приготвяне:
1. Бобът се накисва във вода за 12 часа. Сварява се и се отцежда.
2. В олиото се запържва нарязаният лук. След като лукът омекне се добавят чушките, нарязани на лентички и също се запържват. Обелените и нарязани домати се изсипват при запържените лук и чушки. Прибавят се бобът и царевицата заедно с течността от консервата. Посолява се, прибавят се джодженът и магданозът и се оставя да поври на слаб огън 20-30 минути.
3. Планинският колбас се реже на по-дебели парчета и се запича върху скара или тиган за 2-3 минути.
4. Поднася се върху рагуто от боб.
Съдържание в 100 гр. Планински колбас «Тандем»:
Енергийност 360 Ккал
Белтъчини 17,5 гр.
Въглехидрати 0,5 гр.
Мазнини 32,0 гр.