Средиземноморска закуска с деликатес „Елегант”
Необходими продукти за 2 порции:
• 100 гр. деликатес „Елегант” Тандем
За крема от извара:
• 200 гр. извара
• ½ малка глава червен лук
• 6-7 маслини
• 1 с. л. лимонов сок
• 1 яйце, твърдо сварено
• 1 щипка сух риган
• 1-2 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Приготвя се крем от изварата, дребно нарязания лук, лимоновия сок, ригана и зехтина.
2. Яйцето се обелва и нарязва на шест парченца.
3. Върху парчетата филе се разпределя крема от извара, гарнира се с яйцето и маслините, поръсва се леко със зехтин.
4. Поднася се с препечени филийки.
Съдържание в 100 гр. деликатес „Елегант” Тандем:
Енергийност: 103 Ккал
Белтъчини: 18,5 гр.
Въглехидрати: 0,5 гр.
Мазнини: 3,0 гр.