Пълнени картофи с пушен свински врат
4 порции
Продукти:
100 г пушен свински врат Тандем,
4 големи картофа,
50 г масло,
250 г камембер,
3 с.л. течна сметана,
2 ч.л. дижонска горчица,
1 разбито Яйце,
85 г настърган кашкавал.
Приготовление:
Фурната се нагрява на 200 ْС. Картофите се измиват, подсушават се и се набождат. Слагат се във фурната и се пекат 50 – 60 мин. или докато омекнат. Изваждат се от фурната и температурата се намалява на 180С. Картофите се разрязват на две и вътрешността им се изважда внимателно с лъжица така, че кората им да се запази цяла. Вътрешността на картофите се намачква в купа с маслото. Коричката на камембера се отстранява и към намачканите картофи се слага само меката му част. Добавят се нарязания на кубчета пушения свински врат, сметаната, горчицата и разбитото яйце. Всичко се разбърква добре, проверява се на вкус и ако е необходимо може да се добави сол и черен пипер. Готовата смес се разпределя в корите на картофите, поръсва се с настърган кашкавал и се пече 10 мин. на най-горното ниво на фурната, докато се покрият пълнените картофи със златиста коричка.