Суфле с кренвирши
Продукти за 4 порции:
• 1 подходяща форма за печене
• 250 мл прясно мляко
• 75 гр. масло
• 3 яйца
• 250 гр. кренвирши Тандем, ситно нарязани
• 50 гр. брашно
• 100 гр. гъби, ситно нарязани
• 20 гр. нишесте
• сол, млян черен пипер
• парченца лешник/орех.
Приготовление:
1. Гъбите и кренвиршите се запържват в тиган с 25 гр. масло.
2. Прясното мляко се слага на огъня, докато се стопли добре и след това се добавят солта, черния пипер и лешниците/орехите.
3. Отделно, в друг съд, се разбъркват много добре 50 гр. масло, 50 гр. брашно и 20 гр. нишесте. Тази смес се прибавя към млякото, като се разбърква непрекъснато, докато заври.
4. Добавят се жълтъците, а след това кренвиршите и гъбите.
5. Отделените белтъци се разбиват на “сняг” и постепенно се добавят към сместа.
Така приготвената консистенция се изсипва във формата почти до ръба и се пече 30 мин. във фурна загрята до 200 С .