Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай
Начало Рецепти Вечеря Ризото с шунка на фурна

Ризото с шунка на фурна

Ризото с шунка

Изпълнете рецептата с:

Шунка Класик

Продукти за 4 порции:

• 400гр. шунка “Класик” Тандем
• 8 филийки шунка “Класик” Тандем
• 20гр. безсолно масло
• 1 с.л. зехтин
• 1 ситно нарязана голяма глава лук
• 1 счукана скилидка чесън
• 430гр. едър ориз
• ¾ ч. л. червен пипер
• 125мл бяло вино
• 1л горещ пилешки бульон
• 3 пресни стръка мащерка и листа за гарниране
• 2 връзки аспержи
• 50гр. твърд кашкавал

 

Приготовление:

1. Фурната се нагрява до 190° С. Маслото с 1 с.л. зехтин се загряват в тенджера с капак. Добавя се лука, като се запържва 5 мин. Прибавя се чесъна, след минута и ориза заедно с червения пипер.

2. Добавя се виното и сместа се оставя да поври 1 мин. Прибавят се бульона и мащерката. Така приготвената смес се запича във фурна 25 мин., като от време на време се разбърква.

3. Около 15 мин. преди ризотото да стане готово в останалия зехтин се слагат аспержите, накълцани на парчета и шунката, накъсана на парчета, и всичко заедно се запича 10 мин. в голяма тава.

4. Преди да се сервира в ризотото се добавят мащерката и сиренето. Отгоре се нареждат осемте филийки шунка.

 

Скрий коментарите
Коментари:
Добави коментар