Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай
Начало Рецепти Закуска Хапки от ябълки и печен с…

Хапки от ябълки и печен свински бут

Хапки от ябълки и печен свински бут

Изпълнете рецептата с:

Печен свински бут без кост

Продукти за 6 порции:

• 300гр. печен свински бут Тандем
• 2 кисели зелени ябълки, нарязани на парчета
• зехтин, сол и черен пипер на вкус
• шепа фъстъци илиорехи

 

Продукти за соса:

• 150мл кисело мляко
• 1 ч.л. мед
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. карамел, натрошен на ситно
• 1 с.л. горчица

 

Приготовление:

1. Всички съставки за соса се изсипват в купа и се разбъркват добре. Добавят се сол и черен пипер, ако е необходимо. След това сместа се оставя на хладно.
2. Ябълките се нарязват на малки парчета и се запържват до златисто в загрят тиган с малко зехтин.
3. Печеният бут се нарязва на малки парчета и се добавят сол и черен пипер.
4. Шишчета се приготвят, като се слага парче печен свински бут и парче ябълка.
5. Фъстъците (може и орехи) се натрошават на много ситно и с тях се поръсват шишчетата.
6. Поднасят се с купичка сос.

Скрий коментарите
Коментари:
Добави коментар