Наденица с леща и зелена салца
Продукти за 4 порции:
• 350гр. леща
• 4 броя сурова наденица Тандем (около 400гр.)
• 2 счукани, средно големи скилидки чесън
• 1 дафиново листо
• 5 с.л. двойно рафиниран зехтин
• 4 с.л. зелена салца за сервирането
• 2 пълни с.л., накълцан на едро магданоз
• 1 пълна с.л. прясна мащерка
Приготовление:
1. Фурната се нагрява до 190° С.
2. Лещата се сварява заедно с дафиновия лист и чесъна.
3. Междувременно надениците се подреждат в малка тавичка за печене, като предварително се правят диагонални разрези и всяка се поръсва с 1 супена лъжица зехтин. Пекат се във фурна около 30 мин.
4. Сварената леща се отцежда от водата, дафиновия лист се изважда и се добавя останалия зехтин, зелената салца, магданоза, мащерката и другите подправки.
5. Изпечените наденици се нареждат върху лещата и ястието се сервира с добавка от малко зелена салца.