Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай
Начало Рецепти Обяд Пикник Хляб с шунка и фло…

Пикник Хляб с шунка и флорентинер

Пикник Хляб с шунка и флорентинер

Изпълнете рецептата с:

Колбас "Флорентинер"

4 порции

Продукти:
  • 1 кръгъл хляб (25 см диаметър),
  • 4 листа зелена салата,
  • 1 малка глава червен лук, нарязана на тънки кръгчета,
  • 2 домата, нарязани на тънки кръгчета,
  • 150 г нарязан на филийки кашкавал,
  • 2 филийки (80 гр.) пражка шунка,
  • 2 филийки варена шунка,
  • 2 филийки флорентинер,
  • масло или маргарин за намазване.

Приготовление:
  1. Отрязва се капаче от хляба (около 1/3 от дебелината на питката). Издълбава се вътрешността на хляба от долната част и от канапето, така че да остане борд около 1 см от кората на хляба.
  2. Двете части на питката се намазват от вътре с масло/маргарин и в долната част започват да се подреждат пластовете от различните продукти, както следва: пражката шунка, половината от кашкавала, 2 листа зелена салата, флорентинера, доматите, лука, останалите листа зелена салата, варената шунка и останалият кашкавал.
  3. Отгоре се поставя капачето на питката и напълненият хляб се увива стегнато във фолио.
  4. Сервира се нарязан на триъгълни парчета.

Скрий коментарите
Коментари:
verginija-urar4in-bivolare 2008-07-19 06:17:09
Istinska iznenada!
Добави коментар