Пикник Хляб с шунка и флорентинер
4 порции
Продукти:
Продукти:
- 1 кръгъл хляб (25 см диаметър),
- 4 листа зелена салата,
- 1 малка глава червен лук, нарязана на тънки кръгчета,
- 2 домата, нарязани на тънки кръгчета,
- 150 г нарязан на филийки кашкавал,
- 2 филийки (80 гр.) пражка шунка,
- 2 филийки варена шунка,
- 2 филийки флорентинер,
- масло или маргарин за намазване.
Приготовление:
- Отрязва се капаче от хляба (около 1/3 от дебелината на питката). Издълбава се вътрешността на хляба от долната част и от канапето, така че да остане борд около 1 см от кората на хляба.
- Двете части на питката се намазват от вътре с масло/маргарин и в долната част започват да се подреждат пластовете от различните продукти, както следва: пражката шунка, половината от кашкавала, 2 листа зелена салата, флорентинера, доматите, лука, останалите листа зелена салата, варената шунка и останалият кашкавал.
- Отгоре се поставя капачето на питката и напълненият хляб се увива стегнато във фолио.
- Сервира се нарязан на триъгълни парчета.