Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай
Начало Рецепти Вечеря Пастичьо кайма

Пастичьо кайма

Пастичьо кайма

Изпълнете рецептата с:

Домашна кайма

6 порции

Продукти:

  • 350 г. паста (мидички), 
  • 2 с.л. зехтин,
  • 500 г. кайма на конци Тандем, 
  • 1 глава лук, нарязан,
  • 2 скелидки чесън, нарязана на филийки, 
  • 500 г. смлени домати, 
  • 2 с.л. брашно, 
  • 2 с.л. масло, 
  • 2 ч.ч. студено прясно мляко, 
  • 150 г. настърган кашкавал, 
  • риган, сол и черен пипер.

Приготовление:
  1. Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Изцежда се и се прехвърля дълбок съд за печене. В дълбок тиган се нагрява зехтина и в него се запържват лука и чесъна, като се внимава да не се оцветят.
  2. Слага се каймата и се бърка енергично, за да стане на трохи,
  3. докато си промени цвета. Подправя се с риган, сол и черен пипер.
  4. Добавя се доматения сос и се отстранява от котлона. В друг тиган се нагрява маслото, докато се разтопи. Добавя се брашното и се бърка, докато придобие леко златист цвят.
  5. На малки порции се налива млякото, като се бърка енергично след всяко доливане, дакато млякото се поеме изцяло от брашното и сместа не стане гладка. Когато готовия сос заври, се подправя със сол и черен пипер. Каймата се обърква в съда за печене с пастата и отгоре се излива готовия сос.
  6. Поръсва се с настърган кашкавал и се пече около 20 мин. в загрята фурна. Ястието може да се приготви и в индивидуални съдове за печене.

Скрий коментарите
Коментари:
veselina filipova 2009-09-13 21:55:00
strahotna recepta, blagodaria.
Добави коментар