Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай
Начало Рецепти Обяд Бутер пита с бекон и пъдп…

Бутер пита с бекон и пъдпъдъчи яйца

Рецепта изпратена от потребител
Бутер пита с бекон и пъдпъдъчи яйца

Изпълнете рецептата с:

Бекон

4 порции

Продукти:
  • 150 г. бекон Тандем, нарязан на тънки филийки,
  • 375 г. бутер тесто, размразено, 
  • 9-12 пъдпъдъчи яйца,
  • 60 мл. заквасена сметана, 
  • 1 връзка пресен лук (само перата),
  • брашно за поръсване.
Приготовление:
  1. Фурната се загрява на 200оС. Тестото се слага в тава за печене с подходящ размер. Изрязва се с нож 1 см. навътре от всички страни на тестото, без да се прорязва напълно.
  2. Тестото навътре от ръба се убожда с вилица. Едно от яйцата се разбива и с него се намазва ръба. Върху вътрешността на тестото се разпределя равномерно сметана. Половината от перата лук се нарязват и поръсват върху сметаната.
  3. Отгоре се редят плътно една до друга филийките бекон, докато покрият сметаната. Питата се пече 12 мин., след което се изважда от фурната и отгоре се чукват останалите яйца, равномерно разпределени върху нея.
  4. Подправя се със сол и черен пипер и се връща във фурната за още 3 мин. Готовата пита се изважда от фурната и целите пера се подреждат върху нея. Нарязва се на парчета и се поднася топла.

Скрий коментарите
Коментари:
Добави коментар